Reis & verblijf

Zutphen is prima bereikbaar met openbaar vervoer en auto. U loopt in ca 10 minuten van het Station naar de Walburgiskerk (Kerkhof 3), waar het symposium plaatsvindt. Parkeren kan op diverse plekken in de binnenstad. De goedkoopste parkeerplaats ligt aan de Houtwal op ca. 5 minuten loopafstand. Het dagtarief bedraagt eur 2,-.

zutphen-centrum

Wie kiest voor een langer verblijf kan terecht bij diverse hotels en B&B’s in de binnenstad of directe omgeving.

Hampshire Hotel ’s Gravenhof (tegenover de Walburgiskerk!) biedt deelnemers aan het symposium een speciale prijs voor een overnachting.  Het betreft een tweepersoonskamer inclusief uitgebreid ontbijtbuffet à € 105,00 (o.b.v. 2 personen per kamer). Een eenpersoonskamer kost € 85,00 inclusief uitgebreid ontbijtbuffet. Prijzen zijn excl. verblijfsbelasting. Reserveren kan telefonisch op 0575-596868 of per mail op info@hotelsgravenhof.nl.

VVV Zutphen biedt volop inspiratie voor een interessant verblijf in de stad. Een bezoek aan het nieuwe Stedelijke Museum Hof van Heeckeren is een must. Symposiumbezoekers kunnen gebruik maken van een verlengde openstelling op 23 juni. Daarnaast kent de regio ook andere bijzondere musea. Museum MORE in Gorssel toont bijzondere magisch realisten en actuele kunst. Huis Bergh is een kasteel vol middeleeuwse kunst dat jaarlijks ook een thema-tentoonstelling organiseert. Villa Mondriaan in Winterswijk toont dit seizoen figuratief werk van De Stijl-kunstenaars.

Landgoed Hackfort, van Natuurmonumenten, biedt diverse wandelroutes in het bijzondere Achterhoekse coulissenlandschap. Ook het IJssellandschap biedt volop mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten. De NS-wandelroute tussen Deventer en Zutphen (o.a. over een middeleeuwse bandijk!) is een klassieker. In Deventer vindt deze zomer de indrukwekkende tentoonstelling Roofkunst plaats. Locatie is de gotische Bergkerk.

Vestingstad Groenlo lag in de 80-jarige oorlog regelmatig onder vuur en herdenkt de beroemde ‘Slag om Grolle (1627)’ met een multimediale show in de Oude Calixtuskerk.

's-Heerenberg

 

 

Advertenties